दशमलव प्रणाली की आविष्कार का श्रेय किस युग की देन है?...


user

Mohit

शिक्षा

0:31
Play

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

जयपुर पटना में दशमलव प्रणाली की अविष्कार का श्रेय किस युग की देन है तो दशमलव प्रणाली बारह सौ से 612 से 600 ईसवी युग की देन है और इसके अविष्कारक हैं सबसे पहले दशमलव प्रणाली की ने बताई थी तो वह तेज चंद्रशेखर वेंकटरमन धन्यवाद

jaipur patna me dashamlav pranali ki avishkar ka shrey kis yug ki then hai toh dashamlav pranali barah sau se 612 se 600 isvi yug ki then hai aur iske avishkarak hain sabse pehle dashamlav pranali ki ne batai thi toh vaah tez chandrashekhar venkatraman dhanyavad

जयपुर पटना में दशमलव प्रणाली की अविष्कार का श्रेय किस युग की देन है तो दशमलव प्रणाली बारह

Romanized Version
Likes  13  Dislikes    views  342
KooApp_icon
WhatsApp_icon
1 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask
QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!