वृत्त का अर्ध व्यास सूत्र क्या होगा?...


user

Rajesh

Teacher

0:13
Play

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

आप एक वृत्त का अर्थ में आज का सूत्र जाना चाहते हैं तो सबसे पहले वेद का व्यास बता दीजिए जो वृत्त का व्यास सुबह उसका आधा कर देंगे तो वृत्त का अर्ध व्यास या वृत्त की त्रिज्या जाएगी

aap ek vritt ka arth me aaj ka sutra jana chahte hain toh sabse pehle ved ka vyas bata dijiye jo vritt ka vyas subah uska aadha kar denge toh vritt ka ardh vyas ya vritt ki trijya jayegi

आप एक वृत्त का अर्थ में आज का सूत्र जाना चाहते हैं तो सबसे पहले वेद का व्यास बता दीजिए जो

Romanized Version
Likes  61  Dislikes    views  1326
KooApp_icon
WhatsApp_icon
1 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask
QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!