हनुमान जी के पुत्र पुत्री कौन थे?...


play
user

Rajeev Kumar

Malti Leval Marketing

0:43

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

सवाल है हनुमान जी के पुत्र पुत्री कौन थे इस सवाल का सही जवाब है हनुमान जी का पुत्र मकरध्वज है मकरध्वज का जन्म उस समय पसीने की एक बूंद पानी में तक कि जिससे एक मछली ने पी लिया था उसी पसीने की बूंद से मछली गर्भवती हो गई उसे एक पुत्र उत्पन्न हुआ जिसका नाम मकरध्वज है हनुमान जी की कोई उम्मीद नहीं थी

sawaal hai hanuman ji ke putra putri kaun the is sawaal ka sahi jawab hai hanuman ji ka putra makaradhwaj hai makaradhwaj ka janam us samay pasine ki ek boond paani me tak ki jisse ek machli ne p liya tha usi pasine ki boond se machli garbhwati ho gayi use ek putra utpann hua jiska naam makaradhwaj hai hanuman ji ki koi ummid nahi thi

सवाल है हनुमान जी के पुत्र पुत्री कौन थे इस सवाल का सही जवाब है हनुमान जी का पुत्र मकरध्वज

Romanized Version
Likes  2  Dislikes    views  78
KooApp_icon
WhatsApp_icon
1 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask
QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!