भर्जन और निस्तापन में अंतर बताइए ?...


user
Play

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

नमस्कार बॉस नहीं निस्तापन और भर्जन में अंतर लिखें तो देगी इसका जवाब है निस्तापन होता है वायु की अनुपस्थिति में किसी पदार्थ को गर्म करना है वह निस्तापन कहलाता है और वायु की उपस्थिति में किसी पदार्थ को गर्म करने की जरूरी होती है उसे भर्जन कहा जाता है

namaskar boss nahi nisthapan aur bharjan mein antar likhen toh degi iska jawab hai nisthapan hota hai vayu ki anupsthiti mein kisi padarth ko garam karna hai vaah nisthapan kehlata hai aur vayu ki upasthitee mein kisi padarth ko garam karne ki zaroori hoti hai use bharjan kaha jata hai

नमस्कार बॉस नहीं निस्तापन और भर्जन में अंतर लिखें तो देगी इसका जवाब है निस्तापन होता है वा

Romanized Version
Likes  9  Dislikes    views  400
KooApp_icon
WhatsApp_icon
7 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask

Related Searches:
भर्जन और निस्तापन में अंतर ; bharjan aur nistapan ;

This Question Also Answers:

QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!