मौर्य साम्राज्य के संस्थापक कौन थे?...


user
Play

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

मोर वंश का संस्थापक चंद्रगुप्त मौर्य था 345 ईसा पूर्व में में या गद्दी पर बैठा तथा अशोक जब गद्दी पर बैठा था तो वह उज्जैन का मंत्री था 259 ईसा पूर्व में इस ने कलिंग पर आक्रमण किया और इसका अंतिम संस्थापक बृहद था जिसकी हत्या 150 ईसा पूर्व में इसके सेनापति पुष्यमित्र शुंग ने कर दी थी धन्यवाद

mor vansh ka sansthapak chandragupta maurya tha 345 isa purv me me ya gaddi par baitha tatha ashok jab gaddi par baitha tha toh vaah ujjain ka mantri tha 259 isa purv me is ne kalinga par aakraman kiya aur iska antim sansthapak brihad tha jiski hatya 150 isa purv me iske senapati pushymitr sung ne kar di thi dhanyavad

मोर वंश का संस्थापक चंद्रगुप्त मौर्य था 345 ईसा पूर्व में में या गद्दी पर बैठा तथा अशोक जब

Romanized Version
Likes  4  Dislikes    views  95
KooApp_icon
WhatsApp_icon
4 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask

This Question Also Answers:

QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!