IPC सेक्शन 302 क्या है?...


play
user

सुरेश चंद आचार्य

Social Worker ( Self employed )

0:41

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

नमस्कार दोस्तों जब कोई व्यक्ति दूसरे व्यक्ति को जानबूझकर पूर्ण मनसा से मदद कर देता है यह मार देता है यह हत्या कर देता है उस पर दंडात्मक कार्रवाई करने के लिए धारा 302 का प्रयोग किया जाता है उसके अधीन उस पर आरोप और सजाते होती है

namaskar doston jab koi vyakti dusre vyakti ko janbujhkar purn manasa se madad kar deta hai yah maar deta hai yah hatya kar deta hai us par dandatmak karyawahi karne ke liye dhara 302 ka prayog kiya jata hai uske adheen us par aarop aur sajate hoti hai

नमस्कार दोस्तों जब कोई व्यक्ति दूसरे व्यक्ति को जानबूझकर पूर्ण मनसा से मदद कर देता है यह म

Romanized Version
Likes  97  Dislikes    views  1892
KooApp_icon
WhatsApp_icon
4 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask
QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!