चने की खेती किस मिट्टी में होती है?...


play
user

Ram Kumar Anil Prajapati

Civil Aspirant | Career Counsellor

0:30

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

कि आपका प्रश्न है चने की खेती किस मिट्टी में होती है तो मैं आपको बताना चाहूंगा चने की खेती जो अधिकतर काली मिट्टी में जो अधिक मात्रा में होता है तो आप एक तरीके से काली मिट्टी मिट्टी का मिट्टी के नाम से जाना जाता है इस मिट्टी से आपस में अच्छी पैदावार उत्पन्न कर सकते हैं इसमें कोई दो राय नहीं है

ki aapka prashna hai chane ki kheti kis mitti mein hoti hai toh main aapko batana chahunga chane ki kheti jo adhiktar kali mitti mein jo adhik matra mein hota hai toh aap ek tarike se kali mitti mitti ka mitti ke naam se jana jata hai is mitti se aapas mein achi paidavar utpann kar sakte hain isme koi do rai nahi hai

कि आपका प्रश्न है चने की खेती किस मिट्टी में होती है तो मैं आपको बताना चाहूंगा चने की खेती

Romanized Version
Likes  62  Dislikes    views  848
KooApp_icon
WhatsApp_icon
1 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask

This Question Also Answers:

QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!