सांप सभा की स्थापना किसने की थी और कब की थी?...


user
0:22
Play

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

का प्रश्न है कि सांप सभा की स्थापना किसने की थी और कब की थी गोविंद गुरु ने आदिवासियों को संगठित करने के लिए 1883 में संप सभा की स्थापना की जिसका प्रथम अधिवेशन 1930 में हुआ गोविंद गुरु के अनुयायियों को भगत कहा जाने लगा इसलिए इसे भगत आंदोलन कहते हैं

ka prashna hai ki saap sabha ki sthapna kisne ki thi aur kab ki thi govind guru ne adivasiyon ko sangathit karne ke liye 1883 me samp sabha ki sthapna ki jiska pratham adhiveshan 1930 me hua govind guru ke anuyayiyon ko bhagat kaha jaane laga isliye ise bhagat andolan kehte hain

का प्रश्न है कि सांप सभा की स्थापना किसने की थी और कब की थी गोविंद गुरु ने आदिवासियों को स

Romanized Version
Likes  26  Dislikes    views  1149
KooApp_icon
WhatsApp_icon
3 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask
QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!