रेजिस्टेंस का सूत्र क्या है?...


user
0:24
Play

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

आपका प्रश्न है रेजिस्टेंस का सूत्र क्या है रजिस्टेंस को हिंदी में प्रतिरोध कहते हैं इसका सूत्र ने दिया था जिसे ओम के नियम के नाम से जाना जाता है जोकि है भी बराबर आई आर यहां भी वोल्टेज आई करंट और आर प्रतिरोध को दर्शाता है

aapka prashna hai resistance ka sutra kya hai resistance ko hindi me pratirodh kehte hain iska sutra ne diya tha jise om ke niyam ke naam se jana jata hai joki hai bhi barabar I R yahan bhi voltage I current aur R pratirodh ko darshata hai

आपका प्रश्न है रेजिस्टेंस का सूत्र क्या है रजिस्टेंस को हिंदी में प्रतिरोध कहते हैं इसका स

Romanized Version
Likes  39  Dislikes    views  733
KooApp_icon
WhatsApp_icon
9 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask
QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!