रिज़र्व बैंक की स्थापना किसने की थी और कब की थी?...


play
user

Anuj Rao

Teacher

0:19

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

आपका सवाल है रिजर्व बैंक की स्थापना किसने की थी और कब की थी तो दिखा दीजिए बैंक की स्थापना जो खेती ब्रिटेन सरकार सल्फेटेस सर ब्रिटिश राज में हुई थी और इसकी स्थापना अप्रैल 1935 को रिजर्व बैंक ऑफ इंडिया ने की थी

aapka sawaal hai reserve bank ki sthapna kisne ki thi aur kab ki thi toh dikha dijiye bank ki sthapna jo kheti britain sarkar salfetes sir british raj me hui thi aur iski sthapna april 1935 ko reserve bank of india ne ki thi

आपका सवाल है रिजर्व बैंक की स्थापना किसने की थी और कब की थी तो दिखा दीजिए बैंक की स्थापना

Romanized Version
Likes  44  Dislikes    views  864
KooApp_icon
WhatsApp_icon
3 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask
QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!