एम्फ का मात्रक क्या है विस्तार में बताये?...


user

Prabhat Kumar

Teacher at Oxford English High School 7 year experience

0:27
Play

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

नमस्कार आपका प्रश्न है ईएमएफ का मात्रक क्या है विस्तार से बताइए ऐप को इलेक्ट्रोमोटिव फोर्स कहते हैं इसे हिंदी में विद्युत वाहक बल कहा जाता है विद्युत वाहक बल विद्युत कुचालक के एक सिरे से दूसरे सिरे तक पहुंचाने का कार्य करता है इस का एस आई मात्रक वोल्ट होता है

namaskar aapka prashna hai EMF ka matrak kya hai vistaar se bataiye app ko ilektromotiv force kehte hain ise hindi me vidyut vahak bal kaha jata hai vidyut vahak bal vidyut kuchalak ke ek sire se dusre sire tak pahunchane ka karya karta hai is ka S I matrak volt hota hai

नमस्कार आपका प्रश्न है ईएमएफ का मात्रक क्या है विस्तार से बताइए ऐप को इलेक्ट्रोमोटिव फोर्स

Romanized Version
Likes  39  Dislikes    views  1160
KooApp_icon
WhatsApp_icon
4 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask
QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!