1 की खोज किसने की और कब की थी?...


user

Prabhat Kumar

Teacher at Oxford English High School 7 year experience

0:22
Play

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

1 से 9 तक की संख्या की खोज अरब के लोगों के द्वारा की गई थी जो कि भारत में हुई शुरुआती कुछ खोज से प्रसिद्ध थी आज जो विश्व भर में गिनती उपयोग में हम सब उपयोग में करवा अरबर्ग अरबिक न्यू मॉडल सिस्टम ही है हालांकि इन अरब वालों की खोज भारत से प्रेरित थी

1 se 9 tak ki sankhya ki khoj arab ke logo ke dwara ki gayi thi jo ki bharat me hui shuruati kuch khoj se prasiddh thi aaj jo vishwa bhar me ginti upyog me hum sab upyog me karva arabarg arabic new model system hi hai halaki in arab walon ki khoj bharat se prerit thi

1 से 9 तक की संख्या की खोज अरब के लोगों के द्वारा की गई थी जो कि भारत में हुई शुरुआती कुछ

Romanized Version
Likes  35  Dislikes    views  711
KooApp_icon
WhatsApp_icon
4 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask
QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!