मर्चेंट मतलब क्या होता है और इनका काम क्या होता है?...


play
user
0:20

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

मर्चेंट का मतलब और काम आपने पूछा है तो मैं बता दूं कि मर्चेंट जिसे हम हिंदी में सौदागर या व्यापारी या अपनी भी बोलते हैं जो कि ना किसी भी चीज का सौदा यानी कि किसी चीज को खरीद पड़ोस के काम में लगा होता है और उसे ही हम मर्चेंट बोलते हैं

merchant ka matlab aur kaam aapne poocha hai toh main bata doon ki merchant jise hum hindi mein saudagar ya vyapaari ya apni bhi bolte hain jo ki na kisi bhi cheez ka sauda yani ki kisi cheez ko kharid pados ke kaam mein laga hota hai aur use hi hum merchant bolte hain

मर्चेंट का मतलब और काम आपने पूछा है तो मैं बता दूं कि मर्चेंट जिसे हम हिंदी में सौदागर या

Romanized Version
Likes  47  Dislikes    views  1419
KooApp_icon
WhatsApp_icon
1 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask
QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!