निपह वायरस इन हिंदी क्या होता है?...


user

Prabhat Kumar

Teacher at Oxford English High School 7 year experience

0:18
Play

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

निपाह वायरस एक प्रकार का वायरस है जो मुख्य रूप से चमगादड़ से फैलता है यह वायरस मनुष्य के शरीर में घुसते ही मनुष्य को संक्रमण पैदा कर देता है उसके शरीर पर विभिन्न तरह के घाव एवं उसको सांस लेने में तकलीफ होने लगती है

nipah virus ek prakar ka virus hai jo mukhya roop se chamgadar se failata hai yah virus manushya ke sharir me ghuste hi manushya ko sankraman paida kar deta hai uske sharir par vibhinn tarah ke ghaav evam usko saans lene me takleef hone lagti hai

निपाह वायरस एक प्रकार का वायरस है जो मुख्य रूप से चमगादड़ से फैलता है यह वायरस मनुष्य के श

Romanized Version
Likes  40  Dislikes    views  889
KooApp_icon
WhatsApp_icon
3 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask
QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!