पेट में गैस के लक्षण क्या हैं और उसका इलाज कैसे करें?...


user

Prabhat Kumar

Teacher at Oxford English High School 7 year experience

0:25
Play

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

पेट में ज्यादा मात्रा में गैस बन जाता है तो उस समय व्यक्ति को घबराहट छाती में जलन एवं पेट संबंधी समस्या उत्पन्न हो जाती है इसके लिए व्यक्ति को तालाब होना पदार्थों से दूर रहना चाहिए दूध का सेवन कब करना चाहिए एवं पोषक तत्व वाले भोजन का सेवन करना चाहिए

pet me zyada matra me gas ban jata hai toh us samay vyakti ko ghabarahat chhati me jalan evam pet sambandhi samasya utpann ho jaati hai iske liye vyakti ko taalab hona padarthon se dur rehna chahiye doodh ka seven kab karna chahiye evam poshak tatva waale bhojan ka seven karna chahiye

पेट में ज्यादा मात्रा में गैस बन जाता है तो उस समय व्यक्ति को घबराहट छाती में जलन एवं पेट

Romanized Version
Likes  50  Dislikes    views  829
KooApp_icon
WhatsApp_icon
3 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask
QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!