मोती मस्जिद दिल्ली के बारे में बताओ...


user

Prabhat Verma

primary teacher government of bihar

0:31
Play

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

मोती मस्जिद जय मुगल बादशाह औरंगजेब द्वारा बनाई गई है यह दिल्ली के लाल किले में स्थित है इसी नाम से एक मस्जिद लोहार पाकिस्तान में भी स्थित है या मुगल बादशाह शाहजहां द्वारा 1645 इसी में बनाई गई थी या लाहौर के किला में भी स्थित है जो मोती मस्जिद मध्य दिल्ली में स्थित है जो है वह इंडो इस्लामिक वास्तुकला शैली में बनाया गया है

moti masjid jai mughal badshah aurangzeb dwara banai gayi hai yah delhi ke laal kile mein sthit hai isi naam se ek masjid lohar pakistan mein bhi sthit hai ya mughal badshah shahjahan dwara 1645 isi mein banai gayi thi ya lahore ke kila mein bhi sthit hai jo moti masjid madhya delhi mein sthit hai jo hai vaah indo islamic vastukala shaili mein banaya gaya hai

मोती मस्जिद जय मुगल बादशाह औरंगजेब द्वारा बनाई गई है यह दिल्ली के लाल किले में स्थित है इस

Romanized Version
Likes  39  Dislikes    views  1286
KooApp_icon
WhatsApp_icon
6 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask
QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!