एशियाटिक सोसाइटी की स्थापना कब और कहां हुई थी?...


user

Prabhat Kumar

Teacher at Oxford English High School 7 year experience

0:32
Play

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

एशियाटिक सोसाइटी की स्थापना सर विलियम जोंस ने है कोलकाता में 15 जनवरी 1784 में की थी एशियाटिक सोसाइटी ने पुराने से पुराने लेखक व एक संग्रहालय बनवाया और उसमें विश्व के सबसे प्राचीन ग्रंथों को संग्रहित किया बाद में एशियाटिक सोसाइटी ने 2015 में अपने पुराने से पुराने ग्रंथों का डिजिटाइजेशन किया मतलब डिजिटलीकरण किया उसका

asiatic society ki sthapna sir william Jones ne hai kolkata mein 15 january 1784 mein ki thi asiatic society ne purane se purane lekhak va ek sangrahaalay banwaya aur usme vishwa ke sabse prachin granthon ko sangrahit kiya baad mein asiatic society ne 2015 mein apne purane se purane granthon ka digitisation kiya matlab digitalikaran kiya uska

एशियाटिक सोसाइटी की स्थापना सर विलियम जोंस ने है कोलकाता में 15 जनवरी 1784 में की थी एशिया

Romanized Version
Likes  7  Dislikes    views  259
KooApp_icon
WhatsApp_icon
1 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask

This Question Also Answers:

QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!