सुखदेव राजगुरु भगत सिंह क्यों चढ़े फांसी पर?...


play
user
0:36

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

नमस्कार सुखदेव राजगुरु भगत सिंह ने ब्रिटिश सरकार के खिलाफ बगावत किया था और उन्होंने असेंबली में बम फेंक दिया था और जो लाहौर के मॉडल था उसको गोली से उड़ा दिया गया था इस सब के कारण उन लोग को ब्रिटिश सरकार ने फांसी दिया था उनको उन लोग का फांसी 28 फरवरी 1931 को हुआ था

namaskar sukhadeva raajguru bhagat Singh ne british sarkar ke khilaf bagavat kiya tha aur unhone assembly me bomb fenk diya tha aur jo lahore ke model tha usko goli se uda diya gaya tha is sab ke karan un log ko british sarkar ne fansi diya tha unko un log ka fansi 28 february 1931 ko hua tha

नमस्कार सुखदेव राजगुरु भगत सिंह ने ब्रिटिश सरकार के खिलाफ बगावत किया था और उन्होंने असेंबल

Romanized Version
Likes  23  Dislikes    views  784
KooApp_icon
WhatsApp_icon
2 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask

This Question Also Answers:

QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!