चक्रवात की आँख को क्या कहते हैं?...


play
user

Sunil

Teacher

0:27

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

लिखित चतुर्भुज चक्रवात की आंख से जो तात्पर्य है वह यह है कि किसी चक्रवात का बिल्कुल भीतरी भाग चक्रवात के इस स्थान पर वायुदाब निम्न रहता है तथा वायु शांत रहती है और बहुत धीमी गति से बहती है इसे चक्रवात की आंख कहा जाता है

likhit chaturbhuj chakrawat ki aankh se jo tatparya hai vaah yah hai ki kisi chakrawat ka bilkul bheetari bhag chakrawat ke is sthan par vayudab nimn rehta hai tatha vayu shaant rehti hai aur bahut dheemi gati se behti hai ise chakrawat ki aankh kaha jata hai

लिखित चतुर्भुज चक्रवात की आंख से जो तात्पर्य है वह यह है कि किसी चक्रवात का बिल्कुल भीतरी

Romanized Version
Likes  63  Dislikes    views  840
KooApp_icon
WhatsApp_icon
1 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask
QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!