भारत में न्यायपालिका के तीन स्तर कौन कौन से हैं?...


play
user
0:18

चेतावनी: इस टेक्स्ट में गलतियाँ हो सकती हैं। सॉफ्टवेर के द्वारा ऑडियो को टेक्स्ट में बदला गया है। ऑडियो सुन्ना चाहिये।

भारत में न्यायपालिका के तीन स्तर जो है इस प्रकार है जैसे पहला है जिला और अधीनस्थ न्यायालय दूसरा आता है उच्च न्यायालय और तीसरे जो सबसे ऊपर में आता है वह भारत का सुप्रीम कोर्ट की सर्वोच्च न्यायालय कहलाता है

bharat mein nyaypalika ke teen sthar jo hai is prakar hai jaise pehla hai jila aur adhinasth nyayalaya doosra aata hai ucch nyayalaya aur teesre jo sabse upar mein aata hai vaah bharat ka supreme court ki sarvoch nyayalaya kehlata hai

भारत में न्यायपालिका के तीन स्तर जो है इस प्रकार है जैसे पहला है जिला और अधीनस्थ न्यायालय

Romanized Version
Likes    Dislikes    views  8
KooApp_icon
WhatsApp_icon
1 जवाब
no img
qIcon
ask
ऐसे और सवाल
Loading...
Loading...
qIcon
ask

This Question Also Answers:

QuestionsProfiles

Vokal App bridges the knowledge gap in India in Indian languages by getting the best minds to answer questions of the common man. The Vokal App is available in 11 Indian languages. Users ask questions on 100s of topics related to love, life, career, politics, religion, sports, personal care etc. We have 1000s of experts from different walks of life answering questions on the Vokal App. People can also ask questions directly to experts apart from posting a question to the entire answering community. If you are an expert or are great at something, we invite you to join this knowledge sharing revolution and help India grow. Download the Vokal App!